Loading

ЧЕТВЪРТИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „АЛБЕНА“

              

 

ЧЕТВЪРТИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „АЛБЕНА“

         Кметство-Врабево с местното читалище "Христо Ботев – 1911" и фондация „Българска памет“, със съдействието на Община Троян и Съюза на Българските писатели обявяват Четвърти национален конкурс за разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства.

         В конкурса могат да участват с един разказ автори навършили 18 години, пишещи на български език като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си имена, година на раждане, електронна поща и телефон.

       Задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани предварително и да не превишават четири страници формат А4, размер 14 пункта, с шрифт Times new roman.   Творбите се изпращат на електронен адрес  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . от 15 януари до 10 юни 2021 година.

   Жури в състав проф. Аксиния Джурова, проф. Ивайло Христов и писателят Владо Даверов ще премира петима лауреати, на които ще бъдат връчени плакети на конкурса и разпределен награден фонд от 3 000 лева

     Наградените и други отличени в конкурса разкази ще бъдат публикувани в четвъртото издание на „Антология Албена“.

     Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през първата седмица на месец юли, 2021 година на електронните сайтове на Кметство Врабево, на фондация „Българска памет“ , както и в други литературни издания .

За допълнителна информация участниците могат да се обръщат на посочения по-горе    електронен адрес или към координатора на конкурса Павел Боржуков на GSM 0884339516.