Loading

ЧЕТВЪРТИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „АЛБЕНА“

              

 

ЧЕТВЪРТИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „АЛБЕНА“

         Кметство-Врабево с местното читалище "Христо Ботев – 1911" и фондация „Българска памет“, със съдействието на Община Троян и Съюза на Българските писатели обявяват Четвърти национален конкурс за разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства.

         В конкурса могат да участват с един разказ автори навършили 18 години, пишещи на български език като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си имена, година на раждане, електронна поща и телефон.

       Задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани предварително и да не превишават четири страници формат А4, размер 14 пункта, с шрифт Times new roman.   Творбите се изпращат на електронен адрес  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . от 15 януари до 10 юни 2021 година.

   Жури в състав проф. Аксиния Джурова, проф. Ивайло Христов и писателят Владо Даверов ще премира петима лауреати, на които ще бъдат връчени плакети на конкурса и разпределен награден фонд от 3 000 лева

     Наградените и други отличени в конкурса разкази ще бъдат публикувани в четвъртото издание на „Антология Албена“.

     Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през първата седмица на месец юли, 2021 година на електронните сайтове на Кметство Врабево, на фондация „Българска памет“ , както и в други литературни издания .

За допълнителна информация участниците могат да се обръщат на посочения по-горе    електронен адрес или към координатора на конкурса Павел Боржуков на GSM 0884339516.

ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ АНТОЛОГИЯ

ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ АНТОЛОГИЯ "АЛБЕНА" С ТВОРБИ НА АВТОРИ,

ОТЛИЧЕНИ В НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС "АЛБЕНА - 2019"

 

АВТОРИ, ЧИИТО ОТЛИЧЕНИ ТВОРБИ СА ВКЛЮЧЕНИ В АНТОЛОГИЯ "АЛБЕНА"-2019

ВАЛЕНТИН ПОПОВ

МИЛЕНА КРУМОВА

ЛЪЧЕЗАР ВОДЕНИЧАРОВ

ВАЛЕРИ КАКАЧЕВ

ИГЛИКА ДИОНИСИЕВА

ИВАН ДИНЕВ

МИНА КАРАГЬОЗОВА

МИЛЬО ВЕЛЧЕВ

ХРИСТИНА ПАНДЖАРИДИС

МАГДАЛЕНА БОРИСОВА

ПЛАМЕН ГЛОГОВ

ИЛИЯНА ВЪЛЧЕВА

ЯНКО ПАНАЬОТОВ

ИВАНКА КОСТАДИНОВА

ЛЮБОМИР КЮЧУКОВ

МИХАИЛ ГУНЧЕВ

ЕВА ГОЧЕВА

МИЛЕН НАНКОВ

ЕЛЕНА ПАВЛОВА

НИКОЛАЙ САВОВ

СТОЯНКА   ПАВЛОВА

ВЛАДИМИР СЪЛОВ

ВЛАДИМИР ИЛИЕВ

ВАСИЛКА ДОЙЧЕВА

ЕДИ РУМЯН

СНЕЖАНА СТАНЧЕВА

ГЕОРГИ СТОЯНОВ

СИЛВИЯ ЧЕТРОКОВА

ПАВЛИН СЪБЕВ

ЙОРДАНКА РАДЕВА

НЕВЕНА ПАСКАЛЕВА

БИАНКА-МАРИЯ ЕНЧЕВА МАСЛАРОВА

РАДОСВЕТА ГЮЛЕВА

ДИМАНА СИМЕОНОВА

ИВЕЛИНА РАДИОНОВА

ЕЛИЦА БОРИСОВА

СВЕТЛА АНДРЕЕВА

КАЛИНКА ИЛИЕВА

ВАЛЕРИ ГЕОРГИЕВ

РАДИНА АНГЕЛОВА

Литературния конкурс "Албена"

Заключителния етап на литературния конкурс "Албена"

Награждаването ще се проведе на 29 юни 2019 г. в с. Врабево.

 

konkurs albena

 

 

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ТРЕТИ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС "АЛБЕНА"

ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС "АЛБЕНА"

23254

Кметство-с.Врабево и НЧ "Христо Ботев – 1911", във взаимодействие със Съюза на българските писатели и подкрепата на Община- Троян и фондация "Българска памет", обявяват Трети национален конкурс за разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства. В конкурса могат да участват пишещи на български език, пълнолетни творци, като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си имена, година на раждане, електронна поща или телефон.

   Задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани предварително и да не превишават четири страници формат А4, размер 12 пункта, разредка 1. Изпращат се на електронен адрес This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . в срок до 31 май 2019 г.

   Жури в състав Никола Инджов, Владо Даверов и проф. Аксиния Джурова премира четирима лауреати, на които разпределя сумарен награден фонд от 2 000 лева.

     И.К. "Световит" ще издаде сборник с наградените и други, отличени в същия конкурс, разкази.

     Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през последната седмица на месец юни 2019 г. на сайта на Кметство-с.Врабево. Връчването на наградите е на 29 юни.

   За допълнителна информация участниците могат да се обръщат на посочения по-горе електронен адрес или към координатора на конкурса Павел Боржуков на GSM 0884339516.