Loading

Традиционен събор „Врабево 2015”

Традиционен събор „Врабево 2015” 

  • На 8 ноември 2015 г. в село Врабево се проведе традиционният събор, посветен на деня на Св.Архангел Михаил, който е и патрон на църковния храм в селото. Празника премина при голям интерес и бе посетен от стотици жители и гости на селото. 
  • Празника започна с тържествена света литургия, отслужена от местния свещеник - Отец Петър. След нейния край, в двора на църквата, бе осветен и раздаден традиционния курбан от телешко месо за здраве на жителите и гостите на селото.
  • След раздаването на курбана, празника продължи на централния площад, където за доброто настроение на празнуващите се погрижи Духов оркестър”ЗАЕДНО” към Народно читалище „Просвета”  кв. „Велчевски”,  град Троян. 

 

Кметство с.Врабево изказва благодарност на дарителите, които помогнаха за осъществяването на празника, а именно: местните земеделски производители - Дидо Райковски, Георги Игнатов, Данаил Тутеков, собственика на „Калинел” ЕООД  гр.Троян – Марин Радевски, както и на ръководствата на „Софарма” АД и на Търговски център „Софарма”.