Loading

ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС "АЛБЕНА"

ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН   КОНКУРС "АЛБЕНА"

1 ДЕКЕМВРИ 2022 - 24 МАЙ 2023

   Кметство Врабево с местното читалище “Христо Ботев – 1911” и Фондация Българска памет, със съдействието на Община Троян и Съюза на Българските писатели обявяват Пети национален конкурс за разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства.

   В конкурса могат да участват с един разказ автори, навършили 18 години, пишещи на български език, като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си имена, година на раждане, местожителство и телефон.

   Задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани предварително и да не превишават четири страници формат А4, размер 14 пункта, с шрифт Times new roman. Творбите се изпращат на електронен адрес This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . от 1 декември 2022 до 24 май 2023 година.

   Жури в състав проф. Ивайло Христов, проф. Аксиния Джурова, писателите Владо Даверов, Павел Боржуков и Марин Костовски - драматург ще обяви петима лауреати, на които ще бъдат връчени плакети на конкурса и разпределен награден фонд от 3000 лева.

   Наградените и отличените в конкурса разкази ще бъдат публикувани в петото издание на „Антология Албена“.

   Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в седмицата от 5 до 11 юни 2023 година на електронните сайтове на Кметство Врабево, на Фондация Българска памет, във в. "Словото днес", както и в други литературни издания . За допълнителна информация участниците могат да се обръщат на посочения по-горе електронен адрес или към координатора на конкурса Павел Боржуков, GSM 0884339516